Blog

Vacancy: FoodWIN recruits a Project Manager!

FoodWIN recruits an enthusiastic team memeber with vision as project manager of ‘Zere Food Waste Flanders’ and to support FoodWIN’s work on food loss in the social profit catering.

FoodWIN werft een enthousiast teamlid met visie aan als project manager van Zero Food Waste Vlaanderen en ter ondersteuning van FoodWIN’s werking rond voedselverlies in de social profit catering.

FoodWIN is het Europese Food Waste Innovation Netwerk. Enerzijds is FoodWIN een netwerk van ‘Food Waste Changemakers’ rond voedselverspilling. Anderzijds ondersteunt FoodWIN Europese steden en bedrijven in hun strijd tegen voedselverspilling door concrete acties in samenwerking met dat netwerk.

Je wordt deel van een jong en compact team dat van FoodWIN een powerhouse wil maken. Impact om voedselverlies te verminderen en teamsfeer is wat jou en ons drijft. FoodWIN is een jonge organisatie met een voet aan wal waar een startup en can-do mentaliteit heerst.

ZO ZIET DE JOB VAN JOUW DROMEN ER UIT:

Je bent verantwoordelijk voor het project Zero Food Waste Vlaanderen. Dit is een meerjarig project met als doelstelling voedselverlies in Vlaanderen te verminderen. Binnen dit project worden verschillende innovatietrajecten georganiseerd waar de relevante actoren uit de voedselketen en changemakers uit ons netwerk samengebracht worden om bestaande projecten te versterken of nieuwe oplossingen uit te werken.

Partnerschappen met ketenpartners, andere non-profit organisaties en changemakers zijn niet alleen binnen dit project, maar ook voor de gehele FoodWIN werking cruciaal. Het aangaan en onderhouden van partnerschappen is dus belangrijk in je opdracht.

Daarnaast ondersteun je de werking rond voedselverlies in de social profit catering. FoodWIN begeleidt zorginstellingen, scholen en bedrijfsrestaurants bij het reduceren van hun voedselverlies. Hierbij zet FoodWIN een begeleidingstraject op dat gaat van de opzet van de meting, over analyse van de resultaten, een participatieve innovatieworkshop, tot de implementatie van acties tegen voedselverspilling.

TAKEN:

 • Coördineren van het project Zero Food Waste Flanders
 • Plannen en uitwerken van evenementen zoals de Food Waste Awards
 • Organiseren en begeleiden van participatieve innovatieworkshops in samenwerking met verschillende partners
 • Partnerschappen opzetten en onderhouden
 • Begeleiden van social profit catering organisaties in hun strijd tegen voedselverlies

PROFIEL:

 • Je bent gestructureerd, autonoom en een organisator
 • Je hebt inzicht in de voedingsketen, voedselverspilling, duurzame voeding en/of sociaal ondernemen
 • Je vergaart snel expertise en kan deze op een eenvoudige manier overbrengen
 • Je bent een netwerker en brengt graag verschillende partners samen rond een project
 • Van nature zie je win-win situaties en kan je deze met partners vorm geven
 • Je kan je vlot uitdrukken in het Nederlands en Engels en hebt ook een basiskennis van het Frans
 • Werken in een startup omgeving spreekt je aan. Je bent een teamspeler en vindt het niet erg om op flexibele tijdstippen te werken.
 • Je bent betrokken in de algemene werking van FoodWIN, helpt bij andere projecten indien nodig en denkt kritisch mee over de algemene werking van FoodWIN.

WAT WE JOU BIEDEN:

 • Een fantastisch team en dito sfeer. We werken op ons kantoor in Greenbizz, Brussel.
 • Een contract 0,80 VTE, start ASAP (richtdatum 15 sept). Starten doe je met een contract van beperkte duur. Indien de situatie het toelaat wil FoodWIN graag met jou verder en wil jij graag verder met FoodWIN.
 • De mogelijkheid samen een groeiende sociale onderneming verder uit te bouwen.
 • Een cursus dumpster diven.

Stuur je motivatiebrief en je CV (Nederlands) naar ten laatste op donderdag 23 augustus. Indien je wordt geselecteerd, wordt je ten laatste op vrijdag 31 augustus uitgenodigd voor een gesprek. De gesprekken zullen doorgaan tijdens de eerste week van september.

Print deze vacature