Knowledge hub


Responsive image 2 mins, 22 secs
Jobs & Internships News
FoodWIN werft een enthousiast en geëngageerd teamlid aan om grootkeukens te inspireren en ondersteunen in hun strijd tegen voedselverspilling.   FoodWIN heeft een duidelijke missie: het...
Read moreResponsive image 5 mins, 43 secs
Blog Health care Canteens Knowledge hub News
Meten is weten! Hoe stellen Vlaamse grootkeukens het op vlak van voedselverspilling? FoodWIN stelde hen de vraag en peilt zo het meetgedrag van grootkeukens.
Read moreResponsive image 3 mins, 11 secs
Blog Case studie Knowledge hub News Verwerkende voedingsbedrijven
Met een innovatieve meettool van FoodWIN legden ze knelpunten binnen het productieproces bloot en konden ze verspilling aan de bron aanpakken. Dankzij de metingen kan Geutelingen De Koekelaere via gerichte acties hun voedselverspilling met maar liefst de helft terugdringen.
Read moreResponsive image 3 mins, 21 secs
Blog Changemakers Consumers Knowledge hub Retail Schools Local Governments
Het creëren van een inclusieve duurzame campagne is van essentieel belang om diverse doelgroepen te bereiken en positieve gedragsverandering te stimuleren. Om ervoor te zorgen...
Read moreResponsive image 4 mins, 19 secs
Blog Changemakers Consumers Knowledge hub Retail Local Governments
Consumenten zijn in Vlaanderen één van de grootste verspillers in de voedselketen. De hele voedselketen heeft invloed op het verspilgedrag dat plaatsvindt bij ons thuis,...
Read moreResponsive image 4 mins, 40 secs
Blog Health care Canteens Knowledge hub
Elk jaar belanden tiendduizenden Belgen in het ziekenhuis, waar ze rekenen op kwalitatieve zorg en voeding om te herstellen. Echter, achter de schermen van deze...
Read moreResponsive image 4 mins, 18 secs
Blog Knowledge hub Retail Verwerkende voedingsbedrijven
Voedselverspilling komt voor langsheen de hele voedselketen. In Vlaanderen zijn de landbouwers, verwerkende industrie en wij thuis de grootste verliezers. Vooral dat laatste is frappant:...
Read moreResponsive image 6 mins, 35 secs
Blog Case studie Canteens Knowledge hub News Local Governments
Voedselverspilling verminderen in grootkeukens van zorginstellingen: daarmee kan je letterlijk tonnen klimaatwinst realiseren. Daarnaast blijkt het ook de ideale weg om geld te winnen én de patiënt als individu centraler te stellen. Dat bewijst de stad Roeselare die sinds eind vorig jaar samen met vzw FoodWIN één ziekenhuis en twee woonzorgcentra onder de loep neemt. “We willen 30% voedselreductie realiseren en het thema op kaart zetten in de sector.”
Read moreResponsive image 0 mins, 30 secs
Consumers Knowledge hub News Schools Local Governments
Hoezo, met oud stokbrood kan je meer dan honkbal spelen? En mijn frigo kan meer zijn dan een kweekkast voor schimmelkaas? Ontdek hoe met 3 gratis posters.
Read moreResponsive image 0 mins, 54 secs
Consumers Uncategorized Knowledge hub News Local Governments
Een stad of gemeente kan voedselverspilling bij haar burgers tot 55% verminderen aan de hand van een sterke campagne, dat toont het pilootproject Food Winners Brugge aan.
Read moreResponsive image 1 min, 41 secs
Knowledge hub Retail
De supermarkten doen het in vergelijking met de andere schakels van de voedingsketen best goed. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt is het totaal...
Read moreResponsive image Written by Maud d. · 0 mins, 0 secs
Uncategorized
Read moreResponsive image 1 min, 36 secs
Blog Case studie Canteens Knowledge hub News
Het psychiatrisch ziekenhuis Heilig Hart in Ieper zet in op het verminderen van voedselverspilling. Met het Foodwin-project wordt per dag tot 86 kilogram minder eten weggegooid, wat neerkomt op 31 ton per jaar. “We besparen zo ook meteen 2.635 euro per jaar”, zegt financieel directeur Hilde Cailliau.
Read moreResponsive image 1 min, 41 secs
Blog Consumers Knowledge hub Agriculture News Retail
Feit of fabel? Een nieuwe studie van ESTAT (2022) doet uitschijnen dat we van 173kg voedselverlies per inwoner naar 127 kg per inwoner zijn gegaan. Is dat het hoopgevende nieuws of ligt de oorzaak ergens anders? 
Read moreResponsive image 3 mins, 1 sec
Consumers Knowledge hub News
Koude koffie in de gootsteen, een restje soep in het toilet, een overrijpe banaan of uitgedroogde snee brood in de gft-bak: iedereen gooit wel eens iets weg, toch? Maar zo onschuldig is het niet. Al die kleine beetjes maken samen een enorme afvalberg, met een grote impact op het klimaat én je portemonnee.
Read moreResponsive image 4 mins, 14 secs
Health care Canteens Knowledge hub News Schools
Meten is weten! Hoe stellen Vlaamse grootkeukens het op vlak van voedselverspilling? FoodWIN stelde hen de vraag en peilt zo het meetgedrag van grootkeukens.
Read moreResponsive image 5 mins, 3 secs
Jobs & Internships News
FoodWIN recrute un collaborateur enthousiaste et entreprenant pour le poste de Responsable régional Wallonie/Bruxelles des campagnes contre le gaspillage alimentaire. Un travail qui a un impact ! 
Read moreResponsive image 4 mins, 38 secs
Jobs & Internships News
FoodWIN verwelkomt een enthousiast en geëngageerd teamlid als projectcoördinator voor de strijd tegen voedselverspilling bij consumenten. Een zalige job met impact! 
Read moreResponsive image 0 mins, 59 secs
Consumers Knowledge hub
Wat doe jij met het wortelloof en de bladeren van een bloemkool? De schillen van groenten of broccolistammen,... Niet alleen zitten deze boordevol vitaminen maar ze zijn ook heerlijk. Belanden deze niet op jouw bord? Ga voor een zero-waste keuken met onderstaande tips. 
Read moreResponsive image 2 mins, 4 secs
Consumers Knowledge hub Retail
Benieuwd naar enkele slinkse trucjes van supermarkten waardoor jij vaak bewust of onbewust meer koopt? Ontdek de psychologie van de supermarkt!
Read moreResponsive image 2 mins, 37 secs
Consumers Knowledge hub
Het is zó moeilijk om in te schatten hoeveel genoeg is. Overschotten van maaltijden en ingrediënten stapelen zich dan ook snel op in de koelkast. Niet altijd evenveel inspiratie over hoe je kan koken met restjes? Dat is vanaf nu verleden tijd!
Read moreResponsive image 2 mins, 27 secs
Consumers Knowledge hub Retail Local Governments Verwerkende voedingsbedrijven
Heb jij ook al eens een doos pasta of een conservenblik weggegooid omdat de houdbaarheidsdatum overschreden was? Dat was niet nodig! In België kennen we twee soorten houdbaarheidsdata: ‘Te Gebruiken Tot’ en ‘Ten minste Houdbaar Tot’. Hoewel het verschil tussen de twee enorm is, kent 75% van de Belgen het verschil niet! Laten we dat veranderen!
Read moreResponsive image 1 min, 12 secs
Consumers Knowledge hub
Benieuwd naar hoe je best je brood bewaart en je oud brood verwerkt? Lees dan lekker verder!
Read moreResponsive image 2 mins, 18 secs
Consumers Knowledge hub
De plek in huis waar het meest verspild wordt is de koelkast: ongeveer de helft van al het voedsel dat in de vuilbak belandt, komt rechtstreeks uit de koelkast.  Leer hier hoe je jouw koelkast optimaal indeelt en wat je best op welke plek bewaart om een zo lang mogelijk leven te garanderen voor al jouw gekoeld lekkers!
Read moreResponsive image 2 mins, 6 secs
Consumers Knowledge hub
Dankzij een goede maaltijdplanning en boodschappenlijstje kan je jaarlijks al tussen de 6 à 11 kilogram voedsel uit de vuilbak redden - en dat allemaal door een kwartiertje werk. Dat is besparen op voedsel, geld én kopzorgen.
Read moreResponsive image 2 mins, 51 secs
Blog Consumers Uncategorized Knowledge hub News Projects Local Governments
Met Food Winners Brugge bespaart Stad Brugge 44.000 kilogram voedsel, 186.036 euro en 142.080 kilogram CO2 per jaar. Straffe cijfers voor een straf project!
Read moreResponsive image 1 min, 7 secs
Blog Consumers Knowledge hub News
Wil je zelf weten hoeveel voedsel je verspilt? Dat duurt maar 5 minuten per dag, dus haal je weegschaal er alvast bij!
Read moreResponsive image 3 mins, 19 secs
Blog Case studie Health care Canteens Knowledge hub News Schools
Oostende slaagde erin om voedselverspilling met maar liefst 40% terug te dringen! Daarmee kunnen ze bijna 50.000 euro besparen en 112 ton CO2 uitstoot vermijden. Proficiat!
Read moreResponsive image 1 min, 53 secs
Blog Health care Canteens Knowledge hub News
Het Heilig Hart heeft voedselverspilling op een jaar tijd met de begeleiding van FoodWIN met 16% kunnen reduceren! Dit komt neer op een besparing van ruim 11.000 euro. Goed bezig! En die financiële winst komt mooi van pas in het licht van de prijsstijgingen. De volgende stappen? “De strijd tegen voedselverspilling levendig houden en zorgen dat we het heilige getal van 7 containers bereiken!”
Read moreResponsive image 5 mins, 6 secs
Blog Health care Canteens Knowledge hub News Schools
Toch geen zero waste-wonder? Probeer de overschotten dan een betekenisvol tweede leven te geven. Hoe? Via herverdeling of redistributie zorg je ervoor dat jouw overschotten toch nog op de borden van mensen belanden. En dat steeds op een voedselveilige en financieel haalbare manier. Er zijn verschillende actoren die zorgen voor de aanvoer, opslag, verwerking en distributie van voedseloverschotten en ze via diverse kanalen aanbieden.
Read moreResponsive image 4 mins, 52 secs
Blog Health care Canteens Knowledge hub News Schools Local Governments
Wat als jouw organisatie zelf weinig vat heeft op de interne keuken? Hoe kan je toch afspraken maken met een externe cateraar? In deze situaties biedt het bestek een oplossing!
Read moreResponsive image 2 mins, 23 secs
Blog Health care Canteens Knowledge hub News Schools
We gingen in gesprek met enkele voorlopers van verschillende grootkeukens. Zij deelden hun ervaring, gaven tips over de meting en lieten in hun (menu)kaarten kijken.
Read moreResponsive image 3 mins, 8 secs
News
FoodWIN en Let Us zoeken pioniers! Na succesvolle samenwerkingen met Colruyt Group, Delhaize Belgium, TOMATO MASTERS en De Lochting vzw lanceren we het traject Food Waste Pioneers opnieuw. Voedingsbedrijven en producenten samenbrengen in de naam van één gemeenschappelijk doel: voedselverspilling vermijden.
Read moreResponsive image 1 min, 51 secs
Blog News
“We begrijpen dat koning Filip zijn eigen boontjes wil doppen, maar kunnen helaas geen tegemoetkoming bieden aan de gehele hofhouding. We laten daarom de eer aan een andere kandidaat.”
Read moreResponsive image 3 mins, 34 secs
Blog News
Minder voedsel verspillen is dé uitdaging van 2022 in Brugge! Vanaf april gaat Food Winners Brugge opnieuw van start. De opzet? Lekker eten met minder...
Read moreResponsive image 5 mins, 24 secs
Health care Canteens Knowledge hub Schools
Hoe meer keuzevrijheid je aan de klant geeft, hoe groter de kans op een leeg bord. Hoe kan je als grootkeuken toch de nodige flexibiliteit aan de dag leggen en keuzevrijheid aan je klanten geven?
Read moreResponsive image 5 mins, 5 secs
Health care Canteens Knowledge hub Schools
Lunchtijd is voorbij en de borden komen terug naar de keuken. Sommige lijken onaangeroerd. Een pijnlijke vaststelling! Het eten belandt in de vuilbak. Vonden je gasten het niet lekker? Of was de portie veel te groot? De foute maat, een bron van voedselverspilling!
Read moreResponsive image 3 mins, 29 secs
Canteens Knowledge hub
Zien jullie de geldbriefjes ook fladderen wanneer er eten in de vuilbak van jouw grootkeuken gegooid wordt? Voedselverspilling en geldverspilling zijn twee zijden van dezelfde munt. Voedsel gemaakt voor menselijke consumptie mist zijn doel als het uiteindelijk niet opgegeten wordt. Het voedsel belandt in de vuilbak en daarmee ook de uitgegeven euro’s. Mocht je die euro's zo terug kunnen vissen uit de vuilbak, waarvoor zou je ze dan gebruiken?
Read moreResponsive image 2 mins, 1 sec
Local Governments
Ongeveer de helft van het eten dat we thuis verspillen komt recht uit de koelkast! Als voorloper in de strijd tegen voedselverspilling, ondersteunde de Gentse voedselraad daarom het innovatieve project “In Uwe Frigo”, met in de hoofdrol poetshulpen en hun klanten!
Read moreResponsive image 3 mins, 33 secs
Local Governments
Lennik is een gemeente in Vlaams-Brabant met iets meer dan 9000 inwoners, waar duurzaamheid hoog op de agenda staat. En daarbij worden de inwoners sterk betrokken, want als ware participatiegemeente, nodigt Lennik inwoners en partners uit om in samenspraak het lokale bestuur verder uit te bouwen… ook over het thema voedselverspilling
Read moreResponsive image 2 mins, 24 secs
Blog Uncategorized News
Deze herfst gingen 845 Brusselse huishoudens de strijd tegen voedselverspilling aan gedurende 5 weken met Food Waste Mission BXL. Het project werd uitgevoerd in het kader van de Brusselse Good Food strategie door FoodWIN, met ondersteuning van Leefmilieu Brussel. Jaarlijks verspillen huishoudens in België gemiddeld 88kg per huishouden (Voedselverlies, 2018). Dankzij het project besparen de deelnemende huishoudens gemiddeld 33 kg voedsel per huishouden en samen 23 688 kg per jaar.
Read moreResponsive image 0 mins, 7 secs
Changemakers Uncategorized Knowledge hub
Kaart van Food Waste Changemakers: organisaties met het verminderen van voedselverspilling als missie.
Read moreResponsive image 3 mins, 15 secs
Uncategorized Health care Canteens Knowledge hub News Schools
Meten = weten. Weten grootkeukens eigenlijk hoeveel eten zij verspillen? FoodWIN stelde hen de vraag en peilt zo het meetgedrag van grootkeukens.
Read moreResponsive image 2 mins, 41 secs
News
Diagnose is de basis voor gerichte actie, dat weet ook afvalintercommunale Intradura. Met het afvalbeheer van 19 gemeenten heeft de vereniging de handen vol, maar toch ging ze in 2019 nog een stapje verder, en dook ze de afvalzakken in. In Lennik, een gemeente met 9000 inwoners, analyseerde Intradura de inhoud van 60 afvalzakken, om o.a. de hoeveelheid voedselverspilling te berekenen. En het resultaat was verbluffend!
Read moreResponsive image 2 mins, 3 secs
Knowledge hub Local Governments
Een schatting zoals de food waste calculation is een mooi begin. Wil je beter weten wat er in een bepaalde sector omgaat, dan doe je best een meting. In Leuven is voedselverspilling een hot topic. Om gericht actie te kunnen ondernemen, wilde de stad een zicht krijgen op de hoeveelheid voedselverspilling bij inwoners. Daarom schakelden ze FoodWIN in voor een steekproef bij 40 gezinnen.
Read moreResponsive image 1 min, 2 secs
Knowledge hub Local Governments
Het verspillen van voedsel is nog steeds een taboe. Toch gebeurt het overal, vaak achter gesloten deuren. Dat maakt het moeilijk om in te schatten waar in jouw gemeente voedselverspilling nu eigenlijk zit! En die zit meestal niet per se waar je hem het meest zou verwachten …
Read moreResponsive image 1 min, 50 secs
Changemakers Consumers Health care Canteens Knowledge hub Agriculture Retail Schools Local Governments Auction
Voedselverspilling is uitstekend voer voor een semantische discussie. Als de broodjes van de bakker aan de paarden gegeven worden, spreken we dan wel of niet van verspilling? En als verspilling niet te vermijden is, telt die dan wel mee? We brengen graag orde in de chaos, zodat jij het thema helder kan aankaarten.
Read moreResponsive image 1 min, 14 secs
Jobs & Internships News
Ligt duurzaamheid jou nauw aan het hart? Hou je van events organiseren en campagnes opzetten?  Kom stage lopen bij FoodWIN!
Read moreResponsive image 2 mins, 23 secs
Blog News Projects
Met “Food Waste Mission BXL” spoort FoodWIN de hoofdstad aan om voedselverspilling thuis te verminderen. Het doel: 30% minder verspilling bij 1000 huishoudens.   Consumenten...
Read moreResponsive image 1 min, 52 secs
Blog News
19.662 kilogram voedsel, 82.383 euro en 62.918 kilogram CO2: dat is wat de 512 huishoudens samen op jaarbasis besparen dankzij hun deelname aan Food Winners Brugge, een campagne van stad Brugge tegen voedselverspilling.
Read moreResponsive image 4 mins, 3 secs
Blog Health care Canteens Knowledge hub News Schools
In elke grootkeuken belanden resten van de borden van de klanten en van het buffet in de vuilbak. Als je dit op globale schaal en over de volledige keten bekijkt, gaat één derde van al het voedsel verloren. Tel daarbij de nodige verwerking, het transport, verpakking, bereiding, landgebruik, waterverbruik… Als we naar een circulaire economie willen evolueren, moeten we voedselverspilling van de kaart vegen. Als grootkeuken wil je je klanten natuurlijk een lekker en gezond aanbod bieden. Dat kan perfect zonder verspilling. Dus, tijd voor actie! We beginnen van nul: met de nulmeting.
Read moreResponsive image 1 min, 32 secs
Uncategorized
Brugge is een Europese pionier wat de strijd tegen voedselverspilling betreft. Onder begeleiding van FoodWIN viel Brugge al meerdere malen in de prijzen en wist de stad op talrijke innovatieve manieren voedselverspilling drastisch te verminderen.
Read moreResponsive image 2 mins, 54 secs
Knowledge hub Local Governments
De rol van steden en gemeenten op vlak van voedselverspilling is niet te onderschatten. Ambities om voedselverspilling te bestrijden duiken dan ook meer en meer op in de meerjaarplannen van steden en gemeenten. FoodWIN ontwikkelde een handleiding om hen in die beweging te ondersteunen.
Read moreResponsive image 5 mins, 31 secs
Canteens Knowledge hub Schools
De bel gaat. Het is twaalf uur. Een meute jongeren baant zich een weg door veel te smalle gangen: middagpauze! Voor even gaan de schoolboeken toe en schuiven leerlingen de voeten onder tafel voor een welverdiend middagmaal. Alleen... eten ze hun bord wel leeg? En hoeveel voedsel overschot blijft er achter in de keuken?
Read moreResponsive image 2 mins, 21 secs
Canteens Knowledge hub
De rol van zorginstellingen als cateraars kan niet onderschat worden. Volgens een rapport van het Vlaams Ketenplatform Voedselverlies zou er in de zorgsector jaarlijk zo’n 15.240 ton voedsel verloren gaan. Met het actieplan van FoodWIN komt daar verandering in!
Read moreResponsive image 5 mins, 15 secs

Kromme groenten en gek fruit: what's not to love... Mooi, perfect, egaal, slank. Het zijn de trefwoorden van de laatste decennia. Onze samenleving is in...
Read moreResponsive image 3 mins, 54 secs
Agriculture Changemakers Knowledge hub
Although farmers invest a lot of time and energy in growing their produce, after harvest much of the edible fruit and vegetables remain on the plant or in the ground. One solution to this waste is 'gleaning'. This is an activity in which volunteers - with the farmer's permission - harvest the remaining fruit and vegetables themselves.
Read moreResponsive image 5 mins, 10 secs
Agriculture Knowledge hub
Some 360,500 tonnes of apples and pears colour our soil every year, mainly in South Limburg and Flemish Brabant. However, Belgium faces a recurring problem: tons of apples and pears that are perfectly consumable do not end up on our plates.  Things can be different, so it is time to bite the bullet!
Read moreResponsive image 2 mins, 41 secs
Uncategorized
In het kader van de Foodshift 2030 zet Oostende zich in om een duurzame voedselstrategie uit te bouwen. Eén van de belangrijkste agendapunten: voedselverspilling tegengaan. De stad riep dan ook de hulp van FoodWIN in om hen te begeleiden. Samen brachten we de juiste Oostendenaren en een hoop ideeën samen. Resultaat: een aangewakkerde strijd tegen voedselverspilling, van onderuit!
Read moreResponsive image 1 min, 32 secs
Case studie Uncategorized
FoodWIN faciliteerde een participatieve workshop voor het Facilitair Bedrijf, dat de 10 restaurants van de Vlaamse Overheid van catering voorziet.
Read moreResponsive image 1 min, 7 secs
Case studie
Het meten van voedselverspilling is makkelijk, leuk en zet onmiddellijk aan tot actie. Dat werd helemaal duidelijk in GO! atheneum De Tandem in Eeklo, waar FoodWIN in kader van het project Restjesredders Meetjesland de schoolkeuken onder de loep nam.
Read moreResponsive image 2 mins, 0 secs
Uncategorized
FoodWIN bracht de hoeveelheid voedselverlies in kaart voor de stad Leuven via een Food Waste Calculation. Uit het rapport bleek dat veel voedselverlies voorkomt uit de Leuvense huishoudens. Om dit soort verspilling tegen te gaan, gaf de stad Leuven opdracht aan FoodWIN om samen met vzw Riso Vlaams-Brabant een actieplan op te stellen op basis van een onderbouwd onderzoek.
Read moreResponsive image 0 mins, 30 secs
Health care Canteens Knowledge hub Schools
Keukengeheimen die je wél wil weten? Jasmien Wildemeersch van FoodWIN heeft ze met hopen. Met de tips van FoodWIN, Too Good To Go en Coduco...
Read moreResponsive image 1 min, 17 secs
Changemakers Consumers Knowledge hub
Discover how to set up an effective food waste campaign with Mark De Jong from ZLTO and Gilles Mahy from Too Good Too Go.
Read moreResponsive image 0 mins, 47 secs
Agriculture Changemakers Knowledge hub
In this Webinar you'll learn about innovative solutions to reduce Food Waste in the primary sector. These solutions could all be implemented thanks to a collaboration and co-creative design developed by Food Heroes.
Read moreResponsive image 0 mins, 34 secs
Agriculture Changemakers Knowledge hub
Find out more about Doreen Westphal's "Botanic Bites" business and how she applied innovation to her sustainable model.
Read moreResponsive image 0 mins, 40 secs
Agriculture Knowledge hub
Nathalie Bernaert from ILVO and Chris Bishop from the University of Lincoln go through the problem of food losses at farm level and the links with monitoring.
Read moreResponsive image 0 mins, 42 secs
Agriculture Changemakers Knowledge hub
In this discussion you will discover why enVie is an example of how partnerships can help you reach success.
Read moreResponsive image 0 mins, 50 secs
Knowledge hub Local Governments
Join Hanne from Foodwin to find out how your city can participate to the fight against Food Waste. In this webinar she presents 4 clear steps to tackle Food Waste.
Read moreResponsive image 0 mins, 43 secs
Consumers Knowledge hub Local Governments
In this keynote, Carolyn Steel, writer of "Sitopia", exposes the problems of the current food system and why we should give more value to food in our societies.
Read moreResponsive image 1 min, 4 secs
Changemakers Knowledge hub Retail
Learn everything you need to know about Food hubs and how they can help to shape a sustainable food system.
Read moreResponsive image 1 min, 3 secs
Changemakers Knowledge hub
Learn more about the link between Foodwaste and social aspects. Award-winning Tristram Stuart gives his take on the future of Foodwaste.
Read moreResponsive image 1 min, 55 secs
Blog Uncategorized News Projects Local Governments
Stad Brugge en FoodWIN slaan opnieuw de handen in elkaar voor een project tegen voedselverspilling. Nadat ze in 2018 de voedselverspilling bij ziekenhuizen en zorginstellingen...
Read moreResponsive image 2 mins, 2 secs
Local Governments
2000 maaltijden van Antwerpse overschotten. Dat is wat 8 Antwerpse horecazaken op een week tijd bereiden voor al wie de Voedselverspilling Quiz deed. Een campagne die retail, horecazaken, de Stad Antwerpen, ODC Antwerpen, 4 scholen en twee sociale organisaties samenbracht in de strijd tegen voedselverspilling.
Read moreResponsive image 0 mins, 1 sec
Uncategorized
hier komt dan de typeform
Read moreResponsive image 1 min, 49 secs

Join a team of young and passionate professionals dedicated to the fight against food waste. FoodWIN supports cities and canteens that are motivated to undertake...
Read moreResponsive image Written by Noémie D. · 0 mins, 0 secs
Team member
Read moreResponsive image Written by Loïck B. · 0 mins, 0 secs
Team member
Read moreResponsive image 0 mins, 54 secs
Knowledge hub
Fighting food waste is a pillar of the local food strategy of the city of Leuven. FoodWIN estimated a baseline for targeted action to reduce food waste in the most urgent sectors of their territory.
Read moreResponsive image 0 mins, 59 secs
Knowledge hub
A Disco Soup is the best way to connect local neighbourhoods and raise awareness about food waste. In Mechelen, we hosted a delicious and educational food waste party.
Read moreResponsive image Written by Elke M. · 0 mins, 0 secs
Team member
Read moreResponsive image Written by Gil O. · 0 mins, 0 secs
Team member
Read moreResponsive image 1 min, 24 secs
Uncategorized
(For French, see below) Wanneer je stemt op 26 mei, spreekt je je uit over allerlei zaken die belangrijk voor je zijn, maar hier gaat...
Read moreResponsive image 1 min, 20 secs
Uncategorized
(Voor Nederlands, zie onderaan) Le 26 mai prochain, en votant, vous vous exprimerez sur des questions qui vous sont chères, mais c’est un domaine en...
Read moreResponsive image 1 min, 34 secs
Uncategorized
(For French, see below) Wanneer je stemt op 26 mei, spreekt je je uit over allerlei zaken die belangrijk voor je zijn, maar hier gaat...
Read moreResponsive image 1 min, 31 secs
Uncategorized
(Voor Nederlands, zie onderaan) Le 26 mai prochain, en votant, vous vous exprimerez sur des questions qui vous sont chères, mais c’est un domaine en...
Read moreResponsive image 1 min, 38 secs
Uncategorized
(For French, see below) Wanneer je stemt op 26 mei, spreekt je je uit over allerlei zaken die belangrijk voor je zijn, maar hier gaat...
Read moreResponsive image 1 min, 28 secs
Uncategorized
(Voor Nederlands, zie onderaan) Le 26 mai prochain, en votant, vous vous exprimerez sur des questions qui vous sont chères, mais c’est un domaine en...
Read moreResponsive image 1 min, 29 secs
Uncategorized
(For French, see below) Wanneer je stemt op 26 mei, spreekt je je uit over allerlei zaken die belangrijk voor je zijn, maar hier gaat...
Read moreResponsive image 1 min, 25 secs
Uncategorized
(Voor Nederlands, zie onderaan) Le 26 mai prochain, en votant, vous vous exprimerez sur des questions qui vous sont chères, mais c’est un domaine en...
Read moreResponsive image 1 min, 27 secs
Uncategorized
(For French, see below) Wanneer je stemt op 26 mei, spreekt je je uit over allerlei zaken die belangrijk voor je zijn, maar hier gaat...
Read moreResponsive image 1 min, 36 secs
Uncategorized
(For French, see below) Wanneer je stemt op 26 mei, spreekt je je uit over allerlei zaken die belangrijk voor je zijn, maar hier gaat...
Read moreResponsive image 1 min, 32 secs
Uncategorized
(For French, see below) Wanneer je stemt op 26 mei, spreek je je uit over allerlei zaken die belangrijk voor je zijn, maar hier gaat...
Read moreResponsive image 1 min, 36 secs
Uncategorized
(For French, see below) Wanneer je stemt op 26 mei, spreekt je je uit over allerlei zaken die belangrijk voor je zijn, maar hier gaat...
Read moreResponsive image 3 mins, 3 secs
Uncategorized
Belgische perenboeren trekken aan de alarmbel. Door de droogte van vorig jaar zijn hun peren kleiner dan normaal en bewaren ze minder goed.  Zowat een...
Read moreResponsive image 0 mins, 0 secs
Food Waste Fair
Testinfo
Read moreResponsive image 2 mins, 48 secs
Blog Upcoming Events Jobs & Internships News
FoodWIN werft een enthousiast en toegewijd teamlid aan als sales en project manager van onze stedenstrategie. FoodWIN zijn de Food Waste Innovators. Wij strijden tegen voedselverspilling...
Read moreResponsive image 0 mins, 38 secs
Upcoming Events News
De student food waste challenge komt naar Kortrijk! FoodWIN, Stad Kortrijk en SPEK dagen jullie, rasechte en vooral hongerige studenten, uit om voedselverspilling in Kortrijk...
Read moreResponsive image 1 min, 17 secs
Upcoming Events News
FoodWIN zoekt Brusselse zorginstellingen die als voorlopers in de regio voedselverlies in hun instelling met 20% willen terugdringen.  Om dit te realiseren zal FoodWIN deze...
Read more