Blog


FoodWIN zoekt 15 Brusselse ambassadeurs

Written on 5 augustus 2020 · 1 min, 27 secs


Brussel zoekt 15 ambassadeurs om voedselverspilling thuis te bestrijden. 

15 Brusselaars krijgen de kans om hun voedselverspilling met 30% te verminderen in een gratis opleiding binnen de campagne:  Food Waste Mission Brussel!

 

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, verspillen consumenten het meest tegenover de andere schakels in de voedselketen, gemiddeld 53% (Fusions). Dat is niet alleen een verspilling van voeding, maar ook een enorm verlies van financiële middelen voor gezinnen en kosten voor het afvalbeheer in de stad. 

 

FoodWIN vzw wil dat probleem drastisch verkleinen, met de campagne: Food Waste Mission Brussel, gesteund door Leefmilieu Brussel in het kader van Good Food.

 

Loick Bekaert van FoodWIN vzw legt uit: “Aangezien burgers het meest verspillen, zo’n 173 kg per jaar, hebben ze ook veel te winnen. Daarom zoeken we 15 gemotiveerde Brusselaars die willen bewijzen dat het anders kan. Zij worden opgeleid door voedingsexperten die hen de belangrijkste acties in de strijd tegen voedselverspilling aanleren zoals verspillingsvrij koken, optimaal bewaren, goed plannen, slim kopen…. Het kan hen heel wat opleveren: je kan als gezin tot €445.72 besparen per jaar, enkel en alleen door minder eten weg te gooien (Fusions).

 

Loick is vastberaden: “Met de campagne willen we laten zien dat wie de juiste kennis heeft in staat is om de hoeveelheid voedsel in zijn of haar vuilbak thuis drastisch te verminderen. Je kan voedsel bijvoorbeeld langer bewaren door het op de juiste plaats in je koelkast te leggen, want die is niet overal even koud. Het onderscheid kennen tussen de verschillende houdbaarheidsdata, of  koken met de minder bekende delen van groenten die je anders zou weggooien zijn ook goede tips.” Elke Brusselaar kan zich vóór 31/08 aanmelden om één van de 15 ambassadeurs te worden via www.foodwastemission.be

 

Contact

Loick Bekaert +32 499 39 77 97