Blog

FoodWIN breidt uit met een nieuwe Project Manager voor voedselverspilling bij consumenten

Loïck zal zich in de nabije toekomst voornamelijk toespitsen op grote campagnes die nu lopen in Brussel en Brugge: Food Waste Mission Brussels en Food Winners Brugge. Loïck geeft daarmee het startschot van zijn uitdaging om voedselverspilling bij consumenten te verminderen met 30%. Wil je meer weten over of deelnemen aan de lopende projecten in Brussel en Brugge? Neem dan alvast een kijkje op www.foodwastemission.be en www.foodwinnersbrugge.be

 

Wie is Loïck?

Loïck is al een tijdje gepassioneerd door de voedingsindustrie. In het verleden werkte hij in een brouwerij waar hij een passie voor eerlijke en lokale ingrediënten ontwikkelde. Zelf heeft hij nu ook een eigen zaak waar hij bezig is met allerlei experimenten rond bier en cider, met allerlei fruit, groenten, bessen en kruiden voor maceratie. 

Naast het verwerken van de klassieke dingen zoals broccoli stammen, aardappel- en aspergeschillen tot lekkernijen is hij ook een restjes freak. Hij eet met plezier de overschotten van de voorbije dagen en tovert ze om tot een nieuw gerecht met bijhorende fruit of groenten smoothies. Hiernaast houd hij zich ook bezig met bewust plannen en schikken om optimaal voedsel te kunnen consumeren. Voor alle beetjes die niet meer te redden vielen leerde hij recent ook composteren. Hij is enthousiast dat hij bij FoodWIN zijn passie voor organiseren kan combineren met ecologisch verantwoorde en duurzame projecten zoals voedselverspilling. De motivatie om dit samen met ons aan te pakken is groot!

Wens je meer te weten te komen? Aarzel niet om hem te contacteren op