Blog


Impactbevraging 2022

Written on 28 septembre 2021 · 1 min, 18 secs


Naar de impactbevraging!

De schoolkantine, het restaurant op het werk, in het ziekenhuis of woonzorgcentrum, voedselverspilling zit overal. Daar kunnen we samen echt iets aan doen, toch?
Sta je zelf dagelijks in de potten te roeren? Leid je de keuken in goede banen? Of coördineer jij een organisatie met een grootkeuken? Vul dan de impactbevraging in en laat ons weten of jouw keuken al iets doet tegen voedselverspilling! Of deel de bevraging met de grootkeuken op je werk, school, ziekenhuis…

Elke grootkeuken die de bevraging invult krijgt een persoonlijk rapport met ranking ten opzichte van de sector en tips om voedselverspilling te vermijden. Je maakt bovendien kans op een persoonlijk adviesgesprek met de experten van FoodWIN. De verloting gebeurt na 6 oktober.

De bevraging sluit af op 5 oktober 2022. FoodWIN deelt de resultaten in de nieuwsbrief “De Winnende Grootkeukens” half oktober. Schrijf je hier in om de resultaten te ontvangen.

Waarom doet FoodWIN dit?

Met het Actieplan Voedselverlies en biomassa(rest)stromen heeft de Vlaamse Overheid de ambitie om voedselverspilling in grootkeukens met de helft te reduceren tegen 2030. Als trekker van het actieprogramma voor grootkeukens lanceert FoodWIN een jaarlijkse impactbevraging voor grootkeukens. Met deze data kunnen we jaarlijks monitoren in welke mate Vlaamse grootkeukens aansluiten bij de Europese en internationale reductiedoelstelling.

Naar de impactbevraging!