Knowledge hub


Responsive image 5 mins, 43 secs
Blog Établissements de santé Grootkeukens Resources Nouvelles
Meten is weten! Hoe stellen Vlaamse grootkeukens het op vlak van voedselverspilling? FoodWIN stelde hen de vraag en peilt zo het meetgedrag van grootkeukens.
Read moreResponsive image 3 mins, 11 secs
Blog Case studie Resources Nouvelles Verwerkende voedingsbedrijven
Met een innovatieve meettool van FoodWIN legden ze knelpunten binnen het productieproces bloot en konden ze verspilling aan de bron aanpakken. Dankzij de metingen kan Geutelingen De Koekelaere via gerichte acties hun voedselverspilling met maar liefst de helft terugdringen.
Read moreResponsive image 3 mins, 21 secs
Blog Changemakers Consommateur·rice Resources Vente au détail Écoles Les villes
Het creëren van een inclusieve duurzame campagne is van essentieel belang om diverse doelgroepen te bereiken en positieve gedragsverandering te stimuleren. Om ervoor te zorgen...
Read moreResponsive image 4 mins, 19 secs
Blog Changemakers Consommateur·rice Resources Vente au détail Les villes
Consumenten zijn in Vlaanderen één van de grootste verspillers in de voedselketen. De hele voedselketen heeft invloed op het verspilgedrag dat plaatsvindt bij ons thuis,...
Read moreResponsive image 4 mins, 40 secs
Blog Établissements de santé Grootkeukens Resources
Elk jaar belanden tiendduizenden Belgen in het ziekenhuis, waar ze rekenen op kwalitatieve zorg en voeding om te herstellen. Echter, achter de schermen van deze...
Read moreResponsive image 4 mins, 18 secs
Blog Resources Vente au détail Verwerkende voedingsbedrijven
Voedselverspilling komt voor langsheen de hele voedselketen. In Vlaanderen zijn de landbouwers, verwerkende industrie en wij thuis de grootste verliezers. Vooral dat laatste is frappant:...
Read moreResponsive image 6 mins, 35 secs
Blog Case studie Grootkeukens Resources Nouvelles Les villes
Voedselverspilling verminderen in grootkeukens van zorginstellingen: daarmee kan je letterlijk tonnen klimaatwinst realiseren. Daarnaast blijkt het ook de ideale weg om geld te winnen én de patiënt als individu centraler te stellen. Dat bewijst de stad Roeselare die sinds eind vorig jaar samen met vzw FoodWIN één ziekenhuis en twee woonzorgcentra onder de loep neemt. “We willen 30% voedselreductie realiseren en het thema op kaart zetten in de sector.”
Read moreResponsive image 0 mins, 30 secs
Consommateur·rice Resources Nouvelles Écoles Les villes
Hoezo, met oud stokbrood kan je meer dan honkbal spelen? En mijn frigo kan meer zijn dan een kweekkast voor schimmelkaas? Ontdek hoe met 3 gratis posters.
Read moreResponsive image 0 mins, 54 secs
Consommateur·rice Non classifié(e) Resources Nouvelles Les villes
Een stad of gemeente kan voedselverspilling bij haar burgers tot 55% verminderen aan de hand van een sterke campagne, dat toont het pilootproject Food Winners Brugge aan.
Read moreResponsive image 1 min, 41 secs
Resources Vente au détail
De supermarkten doen het in vergelijking met de andere schakels van de voedingsketen best goed. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt is het totaal...
Read moreResponsive image 1 min, 36 secs
Blog Case studie Grootkeukens Resources Nouvelles
Het psychiatrisch ziekenhuis Heilig Hart in Ieper zet in op het verminderen van voedselverspilling. Met het Foodwin-project wordt per dag tot 86 kilogram minder eten weggegooid, wat neerkomt op 31 ton per jaar. “We besparen zo ook meteen 2.635 euro per jaar”, zegt financieel directeur Hilde Cailliau.
Read moreResponsive image 1 min, 41 secs
Blog Consommateur·rice Resources Agriculture Nouvelles Vente au détail
Feit of fabel? Een nieuwe studie van ESTAT (2022) doet uitschijnen dat we van 173kg voedselverlies per inwoner naar 127 kg per inwoner zijn gegaan. Is dat het hoopgevende nieuws of ligt de oorzaak ergens anders? 
Read moreResponsive image 3 mins, 1 sec
Consommateur·rice Resources Nouvelles
Koude koffie in de gootsteen, een restje soep in het toilet, een overrijpe banaan of uitgedroogde snee brood in de gft-bak: iedereen gooit wel eens iets weg, toch? Maar zo onschuldig is het niet. Al die kleine beetjes maken samen een enorme afvalberg, met een grote impact op het klimaat én je portemonnee.
Read moreResponsive image 4 mins, 14 secs
Établissements de santé Grootkeukens Resources Nouvelles Écoles
Meten is weten! Hoe stellen Vlaamse grootkeukens het op vlak van voedselverspilling? FoodWIN stelde hen de vraag en peilt zo het meetgedrag van grootkeukens.
Read moreResponsive image 4 mins, 38 secs
Emplois & Stages Nouvelles
FoodWIN verwelkomt een enthousiast en geëngageerd teamlid als projectcoördinator voor de strijd tegen voedselverspilling bij consumenten. Een zalige job met impact! 
Read moreResponsive image 0 mins, 59 secs
Consommateur·rice Resources
Wat doe jij met het wortelloof en de bladeren van een bloemkool? De schillen van groenten of broccolistammen,... Niet alleen zitten deze boordevol vitaminen maar ze zijn ook heerlijk. Belanden deze niet op jouw bord? Ga voor een zero-waste keuken met onderstaande tips. 
Read moreResponsive image 2 mins, 4 secs
Consommateur·rice Resources Vente au détail
Benieuwd naar enkele slinkse trucjes van supermarkten waardoor jij vaak bewust of onbewust meer koopt? Ontdek de psychologie van de supermarkt!
Read moreResponsive image 2 mins, 37 secs
Consommateur·rice Resources
Het is zó moeilijk om in te schatten hoeveel genoeg is. Overschotten van maaltijden en ingrediënten stapelen zich dan ook snel op in de koelkast. Niet altijd evenveel inspiratie over hoe je kan koken met restjes? Dat is vanaf nu verleden tijd!
Read moreResponsive image 2 mins, 27 secs
Consommateur·rice Resources Vente au détail Les villes Verwerkende voedingsbedrijven
Heb jij ook al eens een doos pasta of een conservenblik weggegooid omdat de houdbaarheidsdatum overschreden was? Dat was niet nodig! In België kennen we twee soorten houdbaarheidsdata: ‘Te Gebruiken Tot’ en ‘Ten minste Houdbaar Tot’. Hoewel het verschil tussen de twee enorm is, kent 75% van de Belgen het verschil niet! Laten we dat veranderen!
Read moreResponsive image 1 min, 12 secs
Consommateur·rice Resources
Benieuwd naar hoe je best je brood bewaart en je oud brood verwerkt? Lees dan lekker verder!
Read moreResponsive image 2 mins, 18 secs
Consommateur·rice Resources
De plek in huis waar het meest verspild wordt is de koelkast: ongeveer de helft van al het voedsel dat in de vuilbak belandt, komt rechtstreeks uit de koelkast.  Leer hier hoe je jouw koelkast optimaal indeelt en wat je best op welke plek bewaart om een zo lang mogelijk leven te garanderen voor al jouw gekoeld lekkers!
Read moreResponsive image 2 mins, 6 secs
Consommateur·rice Resources
Dankzij een goede maaltijdplanning en boodschappenlijstje kan je jaarlijks al tussen de 6 à 11 kilogram voedsel uit de vuilbak redden - en dat allemaal door een kwartiertje werk. Dat is besparen op voedsel, geld én kopzorgen.
Read moreResponsive image 2 mins, 51 secs
Blog Consommateur·rice Non classifié(e) Resources Nouvelles Projets Les villes
Met Food Winners Brugge bespaart Stad Brugge 44.000 kilogram voedsel, 186.036 euro en 142.080 kilogram CO2 per jaar. Straffe cijfers voor een straf project!
Read moreResponsive image 1 min, 7 secs
Blog Consommateur·rice Resources Nouvelles
Wil je zelf weten hoeveel voedsel je verspilt? Dat duurt maar 5 minuten per dag, dus haal je weegschaal er alvast bij!
Read moreResponsive image 3 mins, 19 secs
Blog Case studie Établissements de santé Grootkeukens Resources Nouvelles Écoles
Oostende slaagde erin om voedselverspilling met maar liefst 40% terug te dringen! Daarmee kunnen ze bijna 50.000 euro besparen en 112 ton CO2 uitstoot vermijden. Proficiat!
Read moreResponsive image 1 min, 53 secs
Blog Établissements de santé Grootkeukens Resources Nouvelles
Het Heilig Hart heeft voedselverspilling op een jaar tijd met de begeleiding van FoodWIN met 16% kunnen reduceren! Dit komt neer op een besparing van ruim 11.000 euro. Goed bezig! En die financiële winst komt mooi van pas in het licht van de prijsstijgingen. De volgende stappen? “De strijd tegen voedselverspilling levendig houden en zorgen dat we het heilige getal van 7 containers bereiken!”
Read moreResponsive image 2 mins, 23 secs
Blog Établissements de santé Grootkeukens Resources Nouvelles Écoles
We gingen in gesprek met enkele voorlopers van verschillende grootkeukens. Zij deelden hun ervaring, gaven tips over de meting en lieten in hun (menu)kaarten kijken.
Read moreResponsive image 3 mins, 8 secs
Nouvelles
FoodWIN en Let Us zoeken pioniers! Na succesvolle samenwerkingen met Colruyt Group, Delhaize Belgium, TOMATO MASTERS en De Lochting vzw lanceren we het traject Food Waste Pioneers opnieuw. Voedingsbedrijven en producenten samenbrengen in de naam van één gemeenschappelijk doel: voedselverspilling vermijden.
Read moreResponsive image 1 min, 51 secs
Blog Nouvelles
“We begrijpen dat koning Filip zijn eigen boontjes wil doppen, maar kunnen helaas geen tegemoetkoming bieden aan de gehele hofhouding. We laten daarom de eer aan een andere kandidaat.”
Read moreResponsive image 3 mins, 34 secs
Blog Nouvelles
Minder voedsel verspillen is dé uitdaging van 2022 in Brugge! Vanaf april gaat Food Winners Brugge opnieuw van start. De opzet? Lekker eten met minder...
Read moreResponsive image 6 mins, 37 secs
Écoles Établissements de santé Grootkeukens Resources
Plus vous donnez de liberté de choix au client, plus les chances qu’il finisse son assiette sont grandes. Comment la cuisine professionnelle peut-elle faire preuve de la flexibilité nécessaire et donner la liberté de choix à ses clients ?
Read moreResponsive image 6 mins, 21 secs
Écoles Établissements de santé Grootkeukens Resources
L'heure du déjeuner est terminée et les assiettes reviennent en cuisine. Certaines semblent être intactes. Quel dommage ! La nourriture finit à la poubelle. Les convives n'ont pas aimé le plat ? Ou était-ce ‘trop’ pour eux ? Une portion inadéquate, une source de gaspillage alimentaire ! Moi, Johanna de FoodWIN, je voudrais vous aider à résoudre ce problème difficile.
Read moreResponsive image 4 mins, 19 secs
Cuisines de collectivité Grootkeukens Resources
Voyez-vous aussi les billets de banque s'envoler lorsque de la nourriture est jetée dans la poubelle de votre cuisine de collectivité ? Le gaspillage de nourriture et d'argent sont les deux faces d'une même médaille.
Read moreResponsive image 2 mins, 1 sec
Les villes
Ongeveer de helft van het eten dat we thuis verspillen komt recht uit de koelkast! Als voorloper in de strijd tegen voedselverspilling, ondersteunde de Gentse voedselraad daarom het innovatieve project “In Uwe Frigo”, met in de hoofdrol poetshulpen en hun klanten!
Read moreResponsive image 3 mins, 33 secs
Les villes
Lennik is een gemeente in Vlaams-Brabant met iets meer dan 9000 inwoners, waar duurzaamheid hoog op de agenda staat. En daarbij worden de inwoners sterk betrokken, want als ware participatiegemeente, nodigt Lennik inwoners en partners uit om in samenspraak het lokale bestuur verder uit te bouwen… ook over het thema voedselverspilling
Read moreResponsive image 2 mins, 24 secs
Blog Non classifié(e) Nouvelles
Deze herfst gingen 845 Brusselse huishoudens de strijd tegen voedselverspilling aan gedurende 5 weken met Food Waste Mission BXL. Het project werd uitgevoerd in het kader van de Brusselse Good Food strategie door FoodWIN, met ondersteuning van Leefmilieu Brussel. Jaarlijks verspillen huishoudens in België gemiddeld 88kg per huishouden (Voedselverlies, 2018). Dankzij het project besparen de deelnemende huishoudens gemiddeld 33 kg voedsel per huishouden en samen 23 688 kg per jaar.
Read moreResponsive image 0 mins, 7 secs
Changemakers Non classifié(e) Resources
Kaart van Food Waste Changemakers: organisaties met het verminderen van voedselverspilling als missie.
Read moreResponsive image 3 mins, 15 secs
Non classifié(e) Établissements de santé Grootkeukens Resources Nouvelles Écoles
Meten = weten. Weten grootkeukens eigenlijk hoeveel eten zij verspillen? FoodWIN stelde hen de vraag en peilt zo het meetgedrag van grootkeukens.
Read moreResponsive image 2 mins, 41 secs
Nouvelles
Diagnose is de basis voor gerichte actie, dat weet ook afvalintercommunale Intradura. Met het afvalbeheer van 19 gemeenten heeft de vereniging de handen vol, maar toch ging ze in 2019 nog een stapje verder, en dook ze de afvalzakken in. In Lennik, een gemeente met 9000 inwoners, analyseerde Intradura de inhoud van 60 afvalzakken, om o.a. de hoeveelheid voedselverspilling te berekenen. En het resultaat was verbluffend!
Read moreResponsive image 2 mins, 3 secs
Resources Les villes
Een schatting zoals de food waste calculation is een mooi begin. Wil je beter weten wat er in een bepaalde sector omgaat, dan doe je best een meting. In Leuven is voedselverspilling een hot topic. Om gericht actie te kunnen ondernemen, wilde de stad een zicht krijgen op de hoeveelheid voedselverspilling bij inwoners. Daarom schakelden ze FoodWIN in voor een steekproef bij 40 gezinnen.
Read moreResponsive image 1 min, 2 secs
Resources Les villes
Het verspillen van voedsel is nog steeds een taboe. Toch gebeurt het overal, vaak achter gesloten deuren. Dat maakt het moeilijk om in te schatten waar in jouw gemeente voedselverspilling nu eigenlijk zit! En die zit meestal niet per se waar je hem het meest zou verwachten …
Read moreResponsive image 1 min, 50 secs
Changemakers Consommateur·rice Établissements de santé Grootkeukens Resources Agriculture Vente au détail Écoles Les villes Criée
Voedselverspilling is uitstekend voer voor een semantische discussie. Als de broodjes van de bakker aan de paarden gegeven worden, spreken we dan wel of niet van verspilling? En als verspilling niet te vermijden is, telt die dan wel mee? We brengen graag orde in de chaos, zodat jij het thema helder kan aankaarten.
Read moreResponsive image 1 min, 14 secs
Emplois & Stages Nouvelles
Ligt duurzaamheid jou nauw aan het hart? Hou je van events organiseren en campagnes opzetten?  Kom stage lopen bij FoodWIN!
Read moreResponsive image 1 min, 52 secs
Blog Nouvelles
19.662 kilogram voedsel, 82.383 euro en 62.918 kilogram CO2: dat is wat de 512 huishoudens samen op jaarbasis besparen dankzij hun deelname aan Food Winners Brugge, een campagne van stad Brugge tegen voedselverspilling.
Read moreResponsive image 1 min, 32 secs
Non classifié(e)
Brugge is een Europese pionier wat de strijd tegen voedselverspilling betreft. Onder begeleiding van FoodWIN viel Brugge al meerdere malen in de prijzen en wist de stad op talrijke innovatieve manieren voedselverspilling drastisch te verminderen.
Read moreResponsive image 2 mins, 54 secs
Resources Les villes
De rol van steden en gemeenten op vlak van voedselverspilling is niet te onderschatten. Ambities om voedselverspilling te bestrijden duiken dan ook meer en meer op in de meerjaarplannen van steden en gemeenten. FoodWIN ontwikkelde een handleiding om hen in die beweging te ondersteunen.
Read moreResponsive image 5 mins, 31 secs
Grootkeukens Resources Écoles
De bel gaat. Het is twaalf uur. Een meute jongeren baant zich een weg door veel te smalle gangen: middagpauze! Voor even gaan de schoolboeken toe en schuiven leerlingen de voeten onder tafel voor een welverdiend middagmaal. Alleen... eten ze hun bord wel leeg? En hoeveel voedsel overschot blijft er achter in de keuken?
Read moreResponsive image 2 mins, 21 secs
Grootkeukens Resources
De rol van zorginstellingen als cateraars kan niet onderschat worden. Volgens een rapport van het Vlaams Ketenplatform Voedselverlies zou er in de zorgsector jaarlijk zo’n 15.240 ton voedsel verloren gaan. Met het actieplan van FoodWIN komt daar verandering in!
Read moreResponsive image 6 mins, 5 secs
Agriculture Changemakers Non classifié(e) Resources Vente au détail
Kromme groenten en gek fruit: what's not to love... Belle, parfaite, lisse, mince. Ce sont quelques-uns des mots-clés qui ont dominé ces dernières décennies. Notre...
Read moreResponsive image 3 mins, 59 secs
Changemakers Resources Agriculture
Hoewel boeren veel tijd en energie investeren in het groeien van hun producten, blijft na de oogst een groot deel van de eetbare groenten en fruit aan de plant hangen of in de grond zitten. Eén oplossing voor die verspilling is ‘gleaning’. Dat is een activiteit waarbij vrijwilligers - met toestemming van de boer - de achtergebleven groenten en fruit zelf oogsten.
Read moreResponsive image 5 mins, 3 secs
Resources Agriculture
Zo’n 360 500 ton appels en peren kleuren jaarlijks onze bodem, voornamelijk in Zuid-Limburg en Vlaams-Brabant. België kampt echter met een terugkerend probleem: tonnen appels en peren die perfect consumeerbaar zijn belanden niet op ons bord.  Dat kan anders, hoog tijd om door de zure appel heen bijten! Wij namen de sector onder de loep.
Read moreResponsive image 2 mins, 41 secs
Non classifié(e)
In het kader van de Foodshift 2030 zet Oostende zich in om een duurzame voedselstrategie uit te bouwen. Eén van de belangrijkste agendapunten: voedselverspilling tegengaan. De stad riep dan ook de hulp van FoodWIN in om hen te begeleiden. Samen brachten we de juiste Oostendenaren en een hoop ideeën samen. Resultaat: een aangewakkerde strijd tegen voedselverspilling, van onderuit!
Read moreResponsive image 1 min, 32 secs
Case studie Non classifié(e)
FoodWIN faciliteerde een participatieve workshop voor het Facilitair Bedrijf, dat de 10 restaurants van de Vlaamse Overheid van catering voorziet.
Read moreResponsive image 1 min, 7 secs
Case studie Non classifié(e)
Het meten van voedselverspilling is makkelijk, leuk en zet onmiddellijk aan tot actie. Dat werd helemaal duidelijk in GO! atheneum De Tandem in Eeklo, waar FoodWIN in kader van het project Restjesredders Meetjesland de schoolkeuken onder de loep nam.
Read moreResponsive image 2 mins, 0 secs
Non classifié(e)
FoodWIN bracht de hoeveelheid voedselverlies in kaart voor de stad Leuven via een Food Waste Calculation. Uit het rapport bleek dat veel voedselverlies voorkomt uit de Leuvense huishoudens. Om dit soort verspilling tegen te gaan, gaf de stad Leuven opdracht aan FoodWIN om samen met vzw Riso Vlaams-Brabant een actieplan op te stellen op basis van een onderbouwd onderzoek.
Read moreResponsive image 0 mins, 30 secs
Établissements de santé Grootkeukens Resources Écoles
Keukengeheimen die je wél wil weten? Jasmien Wildemeersch van FoodWIN heeft ze met hopen. Met de tips van FoodWIN, Too Good To Go en Coduco...
Read moreResponsive image 1 min, 22 secs
Changemakers Consommateur·rice Resources
Vous voulez donc motiver les autres à combattre le gaspillage de nourriture avec vous - mais comment les convaincre ? Mark de Jong de ZLTO...
Read moreResponsive image 0 mins, 59 secs
Agriculture Changemakers Resources
Réduire le gaspillage alimentaire dans le secteur primaire - en particulier la pêche, les fruits et légumes avariés et l'élevage d'animaux mâles. L'objectif : proposer...
Read moreResponsive image 0 mins, 44 secs
Agriculture Changemakers Resources
"Le travail que vous faites vous mènera au travail que vous faites. Il suffit de commencer, et vous trouverez vos solutions à travers le travail...
Read moreResponsive image 0 mins, 48 secs
Agriculture Resources
Quelle est l'ampleur des pertes alimentaires au niveau des fermes ? Au début du projet Food Heroes, les organisateurs ont constaté un grave manque de...
Read moreResponsive image 0 mins, 48 secs
Agriculture Changemakers Resources
Un bol de soupe enVie raconte l'histoire de la lutte contre le gaspillage alimentaire et le chômage. Comment? L'entrepreneuse sociale Naomi Smith a expliqué comment...
Read moreResponsive image 0 mins, 58 secs
Les villes Resources
"Les gouvernements locaux sont idéalement placés pour rassembler les différents acteurs d'une ville, de l'hôtellerie au secteur des soins et aux entreprises. Ce sont elles...
Read moreResponsive image 0 mins, 50 secs
Consommateur·rice Les villes Resources
Carolyn Steel est une grande penseuse sur l'alimentation et les villes, comme elle le démontre dans son nouveau livre Sitopia. Lors du Food Waste Fest...
Read moreResponsive image 1 min, 14 secs
Changemakers Resources Vente au détail
Le concept utopique de hub alimentaire est-il une solution pour lutter contre le gaspillage alimentaire et créer une chaîne alimentaire durable ? Des partenaires de...
Read moreResponsive image 1 min, 11 secs
Changemakers Resources
"Certains des moments les plus intéressants dans la lutte contre le gaspillage alimentaire ont été ceux où l'on ne faisait pas la différence entre les...
Read moreResponsive image 1 min, 55 secs
Blog Non classifié(e) Nouvelles Projets Les villes
Stad Brugge en FoodWIN slaan opnieuw de handen in elkaar voor een project tegen voedselverspilling. Nadat ze in 2018 de voedselverspilling bij ziekenhuizen en zorginstellingen...
Read moreResponsive image 2 mins, 2 secs
Les villes
2000 maaltijden van Antwerpse overschotten. Dat is wat 8 Antwerpse horecazaken op een week tijd bereiden voor al wie de Voedselverspilling Quiz deed. Een campagne die retail, horecazaken, de Stad Antwerpen, ODC Antwerpen, 4 scholen en twee sociale organisaties samenbracht in de strijd tegen voedselverspilling.
Read moreResponsive image 1 min, 49 secs
Blog Emplois & Stages Nouvelles
Join a team of young and passionate professionals dedicated to the fight against food waste. FoodWIN supports cities and canteens that are motivated to undertake...
Read moreResponsive image 3 mins, 38 secs
Non classifié(e)
Bruxelles a besoin d'ambassadeurs·rices pour lutter contre le gaspillage alimentaire à domicile. Entre 2020 et 2021, FoodWIN met au défi 15 citoyens·nes bruxellois·es de réduire...
Read moreResponsive image 1 min, 38 secs
Non classifié(e)
FoodWIN is looking for a motivated marketing and communication intern from September 2020 or after!
Read moreResponsive image Written by Loïck B. · 0 mins, 0 secs
Team members
Read moreResponsive image 1 min, 6 secs
Resources
La lutte contre le gaspillage alimentaire est un pilier de la stratégie locale de la ville de Louvain en matière d'alimentation. FoodWIN a défini un cadre de référence afin de mener des actions ciblées pour réduire le gaspillage alimentaire dans les secteurs les plus urgents de son territoire.
Read moreResponsive image 1 min, 16 secs
Resources
Une "Disco Soup" est le meilleur moyen de connecter les voisins et de les sensibiliser au gaspillage alimentaire. À Malines, nous avons organisé une grande fête sur le gaspillage alimentaire, à la fois délicieuse et éducative.
Read moreResponsive image 3 mins, 12 secs
Blog Nouvelles
FoodWIN lanceerde samen Stad Gent, Partena en TalentIndex het project "in uwe frigo". Binnenkort verminderen we voedselverspilling in 60 Gentse gezinnen, meer bepaald in hun...
Read moreResponsive image 9 mins, 19 secs
Blog Resources Nouvelles
FoodWIN, Stad Mechelen en Flavour organiseerden op 24 oktober een inspiratiesessie rond voedselverspilling. Eén ding is zeker: er is in Mechelen en omstreken genoeg goesting om...
Read moreResponsive image 1 min, 4 secs
Evénements Nouvelles
In grootkeukens gaat gemiddeld 20-40% van het voedsel verloren. De kost van 1 ton voedselverlies in grootkeukens varieert van 1500 tot 2500 euro. De kosten...
Read moreResponsive image 4 mins, 58 secs
Blog Nouvelles
Op 4 juni organiseerde FoodWIN samen met Depot Margo en VVSG een inspiratiesessie rond voedselverspilling. We toonden aan steden en gemeenten welke acties ze kunnen...
Read moreResponsive image 1 min, 24 secs
Non classifié(e)
(For French, see below) Wanneer je stemt op 26 mei, spreekt je je uit over allerlei zaken die belangrijk voor je zijn, maar hier gaat...
Read moreResponsive image 1 min, 20 secs
Non classifié(e)
(Voor Nederlands, zie onderaan) Le 26 mai prochain, en votant, vous vous exprimerez sur des questions qui vous sont chères, mais c’est un domaine en...
Read moreResponsive image 1 min, 34 secs
Non classifié(e)
(For French, see below) Wanneer je stemt op 26 mei, spreekt je je uit over allerlei zaken die belangrijk voor je zijn, maar hier gaat...
Read moreResponsive image 1 min, 31 secs
Non classifié(e)
(Voor Nederlands, zie onderaan) Le 26 mai prochain, en votant, vous vous exprimerez sur des questions qui vous sont chères, mais c’est un domaine en...
Read moreResponsive image 1 min, 38 secs
Non classifié(e)
(For French, see below) Wanneer je stemt op 26 mei, spreekt je je uit over allerlei zaken die belangrijk voor je zijn, maar hier gaat...
Read moreResponsive image 1 min, 28 secs
Non classifié(e)
(Voor Nederlands, zie onderaan) Le 26 mai prochain, en votant, vous vous exprimerez sur des questions qui vous sont chères, mais c’est un domaine en...
Read moreResponsive image 1 min, 29 secs
Non classifié(e)
(For French, see below) Wanneer je stemt op 26 mei, spreekt je je uit over allerlei zaken die belangrijk voor je zijn, maar hier gaat...
Read moreResponsive image 1 min, 25 secs
Non classifié(e)
(Voor Nederlands, zie onderaan) Le 26 mai prochain, en votant, vous vous exprimerez sur des questions qui vous sont chères, mais c’est un domaine en...
Read moreResponsive image 1 min, 27 secs
Non classifié(e)
(For French, see below) Wanneer je stemt op 26 mei, spreekt je je uit over allerlei zaken die belangrijk voor je zijn, maar hier gaat...
Read moreResponsive image 1 min, 36 secs
Non classifié(e)
(For French, see below) Wanneer je stemt op 26 mei, spreekt je je uit over allerlei zaken die belangrijk voor je zijn, maar hier gaat...
Read moreResponsive image 1 min, 32 secs
Non classifié(e)
(For French, see below) Wanneer je stemt op 26 mei, spreek je je uit over allerlei zaken die belangrijk voor je zijn, maar hier gaat...
Read moreResponsive image 1 min, 36 secs
Non classifié(e)
(For French, see below) Wanneer je stemt op 26 mei, spreekt je je uit over allerlei zaken die belangrijk voor je zijn, maar hier gaat...
Read moreResponsive image 4 mins, 39 secs
Blog Non classifié(e) Nouvelles
Beste burger, Wanneer je stemt op 26 mei, spreek je je uit over allerlei zaken die belangrijk voor je zijn, maar hier gaat het om...
Read moreResponsive image 3 mins, 33 secs
Blog Nouvelles
(FR for french, see below) Met deze tips volgen kunnen we met alle Belgen tot 1 170 588 ton CO2 uitstoot vermijden, 981 miljoen euro...
Read moreResponsive image 4 mins, 2 secs
Blog Nouvelles
(For French, see below) Wat is jouw beleid? Ga voor ambitieuze en bindende Belgische/Vlaamse doelstellingen, zoals de richtlijnen opgesteld door de Europese commissie: tegen 2030...
Read moreResponsive image 2 mins, 30 secs
Blog Nouvelles
What went on at the Food Waste Fest? We share the thoughts of Violette Siméon, the coordinator of the Future of Waste Programme at MakeSense....
Read moreResponsive image 3 mins, 33 secs
Blog Nouvelles
In Flanders, on average 907.000 tons of perfectly edible food is lost annually. Preventing Food waste could be the climate march of the food industry....
Read moreResponsive image 2 mins, 48 secs
Blog Evénements Emplois & Stages Nouvelles
FoodWIN werft een enthousiast en toegewijd teamlid aan als sales en project manager van onze stedenstrategie. FoodWIN zijn de Food Waste Innovators. Wij strijden tegen voedselverspilling...
Read moreResponsive image 0 mins, 38 secs
Evénements Nouvelles
De student food waste challenge komt naar Kortrijk! FoodWIN, Stad Kortrijk en SPEK dagen jullie, rasechte en vooral hongerige studenten, uit om voedselverspilling in Kortrijk...
Read moreResponsive image 1 min, 28 secs
Non classifié(e)
FoodWIN est à la recherche d’établissements de santé désireux de réduire de 20% les pertes alimentaires au sein de leur structure et de devenir ainsi...
Read more