Saving Food 2.0

Beschrijving van het project

SavingFood biedt een innovatieve en sociaal verantwoorde oplossing om voedselverspillling tegen te gaan, door een online-netwerk te ontwikkelen voor diverse stakeholders. De app zal in België gebruikt worden voor het verzamelnetwerk.

The Gleaning Network coördineert vrijwilligers, landbouwers en organisaties die voedsel herverdelen, om zo de duizenden tonnen aan vers fruit en groenten te redden die in Europa verloren gaan en als vers en voedzame voeding kunnen bezorgd worden aan mensen in nood.

Doel van het project

Het vergemakkelijken van de herverdeling van voedseloverschotten voor kwetsbare groepen uit onze samenleving, door te werken aan een collectief bewustzijn, kennisoverdracht, motivaties en stimulansen.

De rol van FoodWIN

FoodWIN organiseert 6 verzamelingen en test de Saving Food App om de lancering en de handleiding voor gebruik te vergemakkelijken. Verder organiseert FoodWin twee grote bewustwordingsevenementen om hun kennis over de hoeveelheid voedsel die verspild wordt, te verspreiden. De eerste was een enorme discosoep op 29 april, World Disco Soup-dag!