Workshops

Boek een workshop

Teambuildings en workshops waar je écht iets aan hebt? Dan zit je bij FoodWIN juist. We dompelen je onder in de wondere wereld van voedselverspilling.
Van de diepste geheimen in de voedselketen tot de uithoeken van jouw koelkast, ons aanbod laat geen invalshoek ongemoeid!
Zo maken we jouw vuilbak een pak lichter, de frigo op de werkvloer een stuk welriekender, ah ja, en dichten we het gat in je portemonnee.

Van elke workshop bieden we zowel een online als live versie aan. Voor online workshops gebruiken we een interactieve software. Voor workshops op maat gaan we graag met jou in gesprek.

Boek een workshop

WORKSHOP: Koelkast in orde

Wist je dat de temperatuur in een statische koelkast kan variëren tussen ongeveer 0°C onderaan en 7°C bovenaan? En dat bijna de helft van het eten dat mensen thuis weggooien,  recht uit de koelkast komt? Voedsel kan gelukkig veel langer goed blijven door het op de juiste plaats in de koelkast te leggen! Tijdens deze interactieve workshop leer je hoe je die koelkast precies moet schikken, wat niet in de koelkast moet, welke vruchten je beter niet te dicht bij elkaar bewaart, enzovoort. Een korte quiz zorgt ervoor dat je de geleerde lessen nooit meer vergeet!

Een verfrissende sessie gevuld met praktische tips en verrassende weetjes. – Goedele Osaer, MIROM

WORKSHOP: Voeding thuis bewaren

Wat betekenen de verschillende houdbaarheidsdata ook weer? Hoe weet je of je iets nog mag opeten? En waar bewaar je eieren, tomaten, komkommers het best? Word een ware bewaar-expert tijdens deze workshop, en laat nooit meer voedsel verloren gaan!

QUIZ: Niet voor verliezers!

Tijdens deze quiz strijd je niet alleen tegen de andere deelnemers, maar ook tegen voedselverlies! Elke ronde is gekker dan de vorige en op het einde ga je naar huis met een rugzak vol kennis… en wie weet ook een mooie prijs?

WORKSHOP: Tegen voedselverspilling thuis

Van plannen tot voeding kopen, bewaren, koken en tenslotte opeten… tijdens elk van deze stappen zijn er manieren om je voedselverspilling te minimaliseren. Leer tijdens deze mini-opleiding hoe je thuis in elke stap voedselverspilling tegengaat!

WORKSHOP: Bye bye voedselverspilling!

Voedselverspilling vermijden: dat wil iedereen toch? Maar waarom is het precies zo belangrijk? En hoe begin je er aan? Met een presentatie zorgt FoodWIN voor inspiratie en motivatie om voedselverspilling aan te pakken. Vervolgens brainstormen we samen over oplossingen.

Praktisch

  • De workshops duren ongeveer 1,5u. De duur kan op vraag aangepast worden.
  • De workshops kunnen zowel online als offline doorgaan. Wij komen met plezier tot bij jou op locatie!
  • Niet volledig wat je zoekt? We maken een workshop op maat!

Ik wil een workshop!

Stel je vragen via !