passie voor voeding, duurzaamheid als drijfveer

FoodWIN zet zich in voor een wereld zonder voedselverspilling. Dit doen we door de krachten te bundelen met grootkeukens, hotels, restaurants, voedingsbedrijven en lokale overheden om op actiegerichte en inspirerende wijze voedselverspilling te bestrijden. Samen streven we naar een toekomst waarin elke hap telt en geen enkele verspild wordt.

Onze missie

doen, inspireren en impact maken

Onze missie is helder: een toekomst zonder voedselverspilling. 

Wereldwijd belandt 1/3 van het geproduceerde voedsel in de vuilbak. Dit wil zeggen dat alle inspanningen, energie, grondstoffen, tijd en geld die nodig waren om het voedsel te produceren, ook op de afvalhoop zijn beland. Om deze enorme verspilling te reduceren, is het dan ook essentieel dat de strijd tegen voedselverspilling prioriteit geeft aan het voorkomen van verspilling.

Daarom zet FoodWIN zich in voor Sustainable Development Goal 12.3 van de Verenigde Naties: 50% minder voedselverspilling in 2030 in vergelijking met 2015. 

We trachten sleutelspelers in de voedselketen de middelen aan te reiken om voedselverspilling actief tegen te gaan. We inspireren en zetten woorden om in daden met praktische methodes en tools die in het bijzonder gericht zijn op het voorkomen van voedselverspilling.

Voedselverspilling klein krijgen kan onze planeet redden en tegelijkertijd efficiëntie een boost geven. De oplossingen liggen binnen handbereik en iedereen kan zijn steentje bijdragen. Daarom gaan we met veel positieve energie en toewijding deze uitdaging aan. 

Klaar om impact te maken? sluit je aan in de strijd tegen voedselverspilling.

Wij staan paraat jou de ondersteuning te bieden die jij nodig hebt! Contacteer ons en ga meteen aan de slag.

Al tien jaar lang bundelen we de krachten om de postieve impact op onze planeet te versterken.

Onze waarden

de waarde van voedsel herstellen

Onze liefde voor voedsel motiveert ons om zijn waarde te herstellen en het volledige potentieel ervan te benutten. Dit bereiken we door onze expertise in te zetten en samen te werken op een actiegerichte en speelse manier.

actiegericht

De strijd tegen voedselverspilling roept op tot actie. Daarom bieden wij oplossingen waarin het ondernemen van actie tegen verspilling centraal staat. Zo maken we een voel- en meetbaar verschil in het verminderen van voedselverspilling.

 

samenwerken

Voedselverspilling bestrijden we samen. Door nauw samen te werken met onze klanten en in co-creatie te opereren, betrekken we iedereen bij de oplossing. Dit zorgt voor een brede impact en motiveert ons allen om voedselverspilling effectief aan te pakken.

expertise

We zijn experts op het gebied van voedselverspilling. Gebouwd op jarenlange ervaring en gedrevenheid, bezitten we over de juiste kennis, methodes, tools en netwerken om uitdagingen rond voedselverspilling aan te gaan.

met een speels kantje

Bij FoodWIN omarmen we de strijd tegen voedselverspilling met een vleugje speelsheid. Wij zijn ervan overtuigd dat een positieve aanpak iedereen inspireert om actief bij te dragen. Door een leuke draai te geven aan de zaken maken we van de strijd tegen voedselverspilling een energieke en motiverende ervaring.

Ons team

een bevlogen team van smaakfanaten

?

?

Coördinator

Gerum Dujardin

Gerum Dujardin

Expertise: grootkeukens

 

 

Jennifer Schleber

Jennifer Schleber

Expertise: burgers

 

 

Vervoeg jij ons team?