een groene stad is verspillingsvrij

zet duurzaamheid hoog op je agenda door de strijd tegen voedselverspilling aan te gaan.

een toekomst zonder voedselverspilling.

Het bestrijden van voedselverspilling is een veelzijdige uitdaging die gelukkig veel oplossingen kent. Vele steden en gemeenten hebben reeds met succes met ons de krachten gebundeld om hun voedselverspilling klein te krijgen.

Of we nu onze bewezen strategieën uitrollen in jouw lokale grootkeukens en horeca, of samen een gloednieuw plan uit de grond stampen: wij staan klaar om voedselverspilling in jouw regio van de kaart te vegen. Laten we samen de handen in elkaar slaan en jouw stad of gemeente een stap dichter bij een toekomst zonder verspilling brengen!

een inspirerend succesverhaal

Stad Roeselare zorg(t) voor 30% minder voedselverspilling!

Met de ondersteuning van de provincie West-Vlaanderen die ons grootkeukentraject aanbood via Gemeente voor de Toekomst heeft Stad Roeselare een belangrijke vooruitgang geboekt op weg naar een stad zonder voedselverspilling. Ziekenhuis AZ Delta en woonzorgcentra Sint Henricus en De Hovenier bereikten via ons traject nl. een indrukwekkende mijlpijl. In één jaar tijd hebben ze samen 34.500 kg voedsel gered en daarmee niet alleen een significante bijdrage geleverd aan het milieu, maar ook een kostenbesparing van meer dan 70.000 euro gerealiseerd. Hun doel om 30% minder voedsel te verspillen is met vlag en wimpel behaald!

“Samen met het team zijn we op zoek gegaan naar een manier om meer populaire gerechten aan te bieden. Dit is natuurlijk niet simpel in een ziekenhuis met zo’n divers publiek. We hebben ook een nieuwe IT-collega (lees computerrobot) die de dossiers doorzoekt en automatisch de maaltijden annuleert van nuchtere patiënten. Ik was zo benieuwd naar onze resultaten dat ik er bijna van wakker lag!”

Stiene Seynaeve

Verantwoordelijke voeding, AZ Delta

“Het is fantastisch om te zien hoe door engagement zoveel gerealiseerd kan worden. Voor sommigen wordt het haast een obsessie om te blijven optimaliseren, verminderen en zo ook besparen. En het is één van de oplossingen om klimaatverandering tegen te gaan, een echte win win win dus!”

Johanna

Experte voedselverspilling in grootkeukens, FoodWIN

David, Coördinator