Koning Filip wil een paleistuin zonder voedselverspilling en kandideerde daarom voor de vacature: ‘voedselverspilling tegengaan bij voedingsbedrijven’ bij FoodWIN vzw.

Na de koekdoos, nu ook pesto en passata

Na de productie van koekendozen zou het koningshuis nu ook met een eigen merk van groenten haar boontjes willen doppen. De mosterd haalde het koningspaar daarvoor aan de overkant van het kanaal, waar de merknaam ‘Sussex Royal’ al op meer dan 100 artikelen prijkt.

Naast de verhandeling van groenten en fruit in bulk wil het Belgische koningshuis samenwerken met verwerkers om pesto en passata (met krullende P) te produceren. Van verspilling willen koningin Mathilde en koning Filip echter niets weten. Vandaar klopten ze aan bij FoodWIN vzw, een team van experten in het vermijden van voedselverspilling.

“We ontvingen gisterenavond de kandidatuur van koning Filip voor de vacature van projectleider bij voedingsbedrijven,” zegt een verraste Elke Markey, co-directeur van FoodWIN. “We wisten niet dat de huidige koning der Belgen een befaamd moestuinier is, maar de groententuin van de koninklijke familie zou zelfs tamelijk grote proporties aannemen.“

Koninklijke komkommers, met een deuk

Gil Op de Beeck, expert voedselverspilling in voedingsbedrijven vult aan:

“Zelfs in een koninklijke moestuin zijn niet alle groenten en fruit perfect van grootte en kleur, en zijn er fluctuaties in aanbod. Vandaar is een nauwe samenwerking met de afnemers geboden om verspilling zoveel mogelijk te vermijden.”

Helaas kwam de kandidatuur van de koning met een verzoek om zijn hofhouding tijdens de werkuren te huisvesten, een vereiste waar de vzw jammer genoeg niet aan tegemoet kan komen. 

“We begrijpen dat koning Filip graag even in de FoodWIN vertrekken vertoeft, het is dicht bij de deur, en evenzeer een plezierpaleis. Daarom zullen we onmiddellijk na de aanwerving van een geschikte kandidaat een begeleidingstraject met het koningshuis en haar afnemers opstarten. Ik kijk al uit naar  de prospectie op de potager van koning Filip,” besluit Gil nog.

Kandidaturen welkom!

De koning zal dus het onderspit moeten delven en de eer laten aan andere kandidaten.
De vacature staat nog open.

Ben jij wél de persoon die we zoeken?
Geef ons 3 redenen waarom jij een betere kandidaat bent dan de koning der Belgen.

[contact_form mail_to=”” phone=true subject=true button_color=”default”]