FoodWIN verwelkomt een enthousiast en geëngageerd teamlid als projectcoördinator voor de strijd tegen voedselverspilling bij consumenten. Een zalige job met impact! 

FoodWIN is een team van food waste experten, met een duidelijke missie: het verminderen van voedselverspilling. Van mensen thuis tot grootkeukens, voedingsbedrijven en lokale besturen, we maken van iedereen helden in de strijd tegen voedselverspilling. 

Een derde van al het voedsel dat geproduceerd wordt, gaat verloren en bereikt jammer genoeg nooit ons bord. Wereldwijd gaat het om 1,3 miljard ton voedsel per jaar… of elke minuut iets meer dan het gewicht van het atomium! Een groot deel daarvan gebeurt bij mensen thuis. Of binnenkort niet meer? FoodWIN lanceert vanaf 2023 een grootse campagne tegen voedselverspilling… Met jou aan het roer? 

Jouw stempel op de strijd tegen voedselverspilling

Als nieuw teamlid ben je verantwoordelijk voor de uitrol van dit ambitieuze project. De impact is bewezen, het projectplan en budget liggen klaar, een fantastisch team staat paraat. Duizenden kilo’s voedsel redden een een stempel drukken op hoe Belgen omgaan met hun voeding, iets voor jou?

FoodWIN heeft een beproefd recept om gezinnen te ondersteunen in  hun strijd tegen voedselverspilling.  Zo namen bijvoorbeeld duizenden Bruggelingen deel aan onze campagne Food Winners Brugge, en verminderen ze hun voedselverspilling  met wel 55%. Samen besparen ze sindsien elk jaar 177 ton CO2! 

Samen met jou willen we deze aanpak verder optimaliseren en opschalen. Het doel van het aankomende project is om voedselverspilling bij huishoudens te verminderen door gedragsverandering. Dat doen we met goed uitgekiemde uitdagingen, in nauwe samenwerking met-gemeenten in het hele land.

Je stuurt daarbij een projectteam aan en bouwt een stevig netwerk op met partners. Met jou erbij willen we de voetafdruk van tienduizenden deelnemers verkleinen, en streven we naar een jaarlijkse besparing van 3000 ton CO2, het equivalent van 3000 geïsoleerde daken. Het dak gaat eraf!

Wat meer? FoodWIN is een jonge, dynamische en horizontaal georganiseerde organisatie. We verwachten dat je op middellange termijn ook je stempel drukt op de organisatie en een dragende rol opneemt. We zoeken samen uit hoe we dat invullen. 

Jouw taken als projectcoördinator:

 • Projectmanagement: je hebt te allen tijde een overzicht over het project, de vooruitgang, timeline, het projectbudget, en -team. Je bewaakt de kwaliteit van de uitgevoerde taken en stuurt de strategie bij wanneer nodig. Hiervoor sta je in nauw contact met je collega’s die verantwoordelijk zijn voor coördinatie, communicatie en financiën. 
 • Coachen: je volgt de rollen, taken en KPI’s van projectteam op, en coacht hen. 
 • Netwerken: je gaat partnerschappen aan met steden, gemeenten, organisaties, overheidsinstellingen, bedrijven,… en overtuigt hen tot actieve deelname aan de campagne. Vervolgens begeleid je hen, samen met het team, bij hun deelname. Je organiseert en faciliteert regelmatig vergaderingen, verzorgt goede partnercontacten en kijkt steeds met een commercieel oog naar nieuwe opportuniteiten, samenwerkingen of afspraken. 
 • Campagne voeren: samen met het projectteam bouw je mee aan de campagne tegen voedselverspilling. Je neemt deel aan brainstorms, stemt af met de teamleden die instaan voor de communicatie, en draagt mee bij aan een impactvolle campagne.
 • Evaluatie en rapportering: je verwerkt en evalueert de resultaten van het project en de campagne. Je giet de voortgang en tussentijdse resultaten meermaals per jaar in een helder rapport. Je denkt na over verbeteringen en gaat daar enthousiast mee aan de slag. Je structureert een grote hoeveelheid informatie op een efficiënte wijze en zorgt er voor dat het hele FoodWIN-team steeds op de hoogte is van de stand van zaken.

Jouw profiel:

 • Je bent ondernemend: een plan op papier omzetten in actie geeft je energie. 
 • Je vergaart snel expertise, bent dynamisch en legt graag contacten. 
 • Je bent een netwerker en brengt graag verschillende partijen samen rond een project. Je enthousiasme is aanstekelijk en zet anderen aan tot actie. 
 • Problemen zet je in een handomdraai om naar oplossingen. Out of the box denken is helemaal jouw ding. 
 • Je bent Nederlandstalig en kan je vlot uitdrukken in het Engels. Bij voorkeur heb je ook een basis Frans. 
 • Werken in een jonge en gedreven omgeving spreekt je aan en je vindt het fijn een belangrijke schakel te zijn in een ambitieus team  
 • Je hebt minstens 3 jaar werkervaring. Je hebt ervaring in projectmanagement. 

WAT WE JOU BIEDEN

 • Een fantastisch team en dito sfeer. We werken op ons kantoor in Brussel. makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. 
 • Een contract 0,8 VTE, start asap (richtdatum 1 februari 2023). Starten doe je met een contract van beperkte duur. Indien dat goed werkt, wil FoodWIN graag met jou verder en jij wil graag verder met FoodWIN. 
 • We bespreken graag verder met jou hoe we je anciënniteit meenemen.
 • De mogelijkheid een broodnodige stappen te verwezenlijken in de strijd tegen voedselverspilling. Jouw project is beloftevol en uniek 

De impact-kick: jouw werk heeft een positieve invloed op het milieu en onze samenleving, dat is puur genieten! 

 • Daarvoor word je vergoed volgens volgens barema, sector milieu B1C met vakantie- en eindejaarspremie.
 • Daarbovenop krijg je vergoeding woon-werkverkeer (trein en fiets), telewerkvergoeding (126 euro), maaltijdcheques (8 € per dag), een telefoonabonnement, thuiswerk als je dat wenst (en als het moet ;-)) en de rust die je verdient met het wettelijk aantal vakantiedagen. 
 • Flexibele vakantieregeling
 • Een cursus dumpster diven van professionals (lees: je collega’s)
 • Je wordt verwelkomd in een dynamisch team dat gemotiveerd is voedselverspilling te verminderen. Impact en teamsfeer zijn wat ons drijft. FoodWIN is een jeugdige organisatie met een actiegerichte mentaliteit. 

Stuur je motivatiebrief en je CV naar ten laatste op 15 december.  De gesprekken zullen doorgaan tussen 9-19 januari. 

Kan je niet tot dan wachten, maar ben je dé geschikte kandidaat? Geef een seintje aan Jasmien 0498764318.