Blog


Mechelen: Disco Soup

In Mechelen ontvingen we de buurt van Bethaniënpolder-Auwegemvaart op een heerlijk en educatief feest tegen voedselverspilling: een disco soup! Knowledge Hub nl
Case studies


Impact

Heerlijke sfeer
Surplus gered
Bewustmaking rond voedselverspilling

Details

Juni 2019
Mechelen
Voltooid

Partners
Written by . on 25 maart 2020 · 0 mins, 46 secs

In juni 2019 organiseerde FoodWIN in samenwerking met WOW Food (?) een disco soup in Mechelen. Het concept is simpel en enorm leuk en doeltreffend: samen koken met voedselrestjes, eten en dansen. Niet alleen breng je zo je buurt dichter bijeen, maar creëer je ook een bewustzijn rond voedselverspilling!

WOW Food kocht verse groenten van de lokale boer die anders verspild zouden worden. Daarmee gingen we aan de slag tijdens een kookworkshop waar iedereen gratis aan kon deelnemen. Buurtbewoners en passanten, jong en oud, kookten mee en genoten achteraf van een heerlijke maaltijd.

Tijdens de workshop konden de kinderen meedoen aan het verspillingspel. Via creatieve uitdagingen werden ze op de proef gesteld en konden ze een certificaat winnen.
Ook voor de volwassenen was een uitdaging voorzien: via ideeënkaartjes konden ze dromen over oplossingen tegen voedselverspilling. Verder stemden ze ook op aangebrachte ideeën.

En op het einde? Gingen de restjes mee naar huis natuurlijk!